Vrouwen hun ding laten doen

Als vrouwelijk onderneemster en ook als volksvertegenwoordiger, heeft Daniëlle Vanwesenbeeck haar droom kunnen waarmaken : dingen kunnen realiseren en haar stem laten horen. Ze vindt dat elke vrouw de kans moet krijgen om haar dromen waar te maken. Daniëlle staat voor deze verkiezingen op de 4e plaats van de Kamer voor Open VLD.

Vrouwen : be strong en doe vooral uw ding

Als vrouw heb ik, destijds vanuit mijn woonkamer, met weinig middelen, een bedrijf in direct marketing (Mastermail) uit de grond kunnen stampen, dat op 10 jaar tijd van 2 naar 15 werknemers geëvolueerd is en nu een volwaardige kmo is. Ik werd door mijn ondernemschap genomineerd voor 'vrouwelijke onderneemster van het jaar' in 2012.

In België is er veel aandacht voor gelijke kansen en terecht. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig en moeten dezelfde kansen krijgen op onderwijs, studiekeuze, beroepskeuze, evenwicht tussen arbeid en gezin, enz. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is nog niet gedicht en ik zie veel vrouwen in mijn omgeving een stap terugzetten in de loopbaan om meer tijd te maken voor het gezin. Prima. Maar evengoed zouden mannen die stap terug kunnen zetten of zouden mannen en vrouwen de taken gelijkwaardig kunnen verdelen. 

Ik zie ook veel vrouwen die ongelooflijk waardevolle talenten hebben en zich daar onvoldoende van bewust zijn. We moeten daar als overheid nog meer op inzetten : Vrouwen, weet wat je waard bent.

De volgende regeringen moeten verder inzetten op:

  • Echte gelijke kansen voor mannen en vrouwen, door bijvoorbeeld een verdere sensibilisering voor meer meisjes in STEM-richtingen (wiskunde, wetenschappen, ingenieur, IT,…);
  • Door de klassieke rolpatronen te doorbreken en bijvoorbeeld het vaderschapsverlof uit te breiden van 10 naar 20 dagen;
  • Door een hoger fiscaal voordeel voor kinderopvang;
  • Door meer vrouwen naar topfuncties te laten doorgroeien ;
  • En dan moeten de vrouwen het gewoon doen! Hun droom najagen, de job uitoefenen die ze ambiëren en dit combineren met een gezin, of niet. Iedereen is vrij om te doen in zijn leven wat hij of zij wil, zo lang het maar een ander niet schaadt.
  • Er moet een hervorming komen van het huidig systeem van de thematische verloven zodat ook mannen aangespoord worden om bijvoorbeeld ouderschapsverlof te nemen en gelijke rechten voor iedereen ongeacht het sociaal statuut want nu worden vrouwen afgeschrikt om zelfstandige te worden om wille van de mindere bescherming

Daniëlle staat op de 4e plaats van de Kamer op lijst nummer 3 voor Open VLD.

  • Het Open Vld programma over gelijke kansen : lees hier

Lees hier andere thema's waar Daniëlle zich voor inzet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x