HLN: Open VLD Lubbeek pleit voor geluidsarm vuurwerk

Open VLD Lubbeek pleit voor geluidsarm vuurwerk

26 maart 2019

Op de gemeenteraad van 26 maart suggereerde Danielle Vanwesenbeeck, gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid, om in Lubbeek gebruik te maken van geluidsarm vuurwerk. De aanleiding van de suggestie was een ontwerp van decreet voor een totaalverbod op vuurwerk, dat momenteel in het Vlaams parlement werd ingediend.        

                        

‘Ik vind het belangrijk om de initiatieven die in het Parlement worden genomen, af te toetsen op lokaal niveau. Momenteel moet er in Lubbeek een toelating gevraagd worden aan de burgemeester om vuurwerk af te steken. Feest vieren met vuurwerk is van alle tijden, maar we dienen ook rekening te houden met de dieren. Vandaar dat ik graag de suggestie geef om vuurwerk enkel toe te staan, indien het geluidsarm is’, 

zegt Daniëlle Vanwesenbeeck.

"In Lubbeek zijn er tal van paarden, maar het gaat uiteraard ook over onze huisdieren. Open VLD begrijpt dat het gemeentebestuur misschien liever de stemming van het decreet afwacht, maar suggereerde toch al om het brandreglement, waarin het gebruik van vuurwerk wordt beschreven, aan te passen naar geluidsarm vuurwerk. Dit reglement dateert immers van 2007."

Het gemeentebestuur zal het voorstel van Vanwesenbeeck in overweging nemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x