Parlement

Daniëlle Vanwesenbeeck was van 25 januari 2017 tot mei 2019 voor Open Vld Vlaams volksvertegenwoordiger voor de kieskring Vlaams-Brabant. Ze was lid van de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid, en plaatsvervangend lid bij de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken.

Vrijheid van mening met wederzijds respect

Daniëlle Vanwesenbeeck heeft de eed afgelegd als Vlaams parlementslid met een liberale stem in de ruime betekenis van het woord. Als politica, onderneemster en columniste heeft ze een sterke visie op een aantal conventionele thema’s zoals loonkost, subsidies en de vereenvoudiging van overheidsprocessen. Ook hoe belastingsgeld besteed wordt is een van haar prioriteiten. Daarnaast kaart ze ook vooruitstrevende agendapunten aan waaronder innovatie. Evengoed onderzoekt ze zaken buiten haar economisch domein. 'Als mensen me situaties komen vertellen die verbeterd kunnen worden, dan ga en ging ik dat niet uit de weg en onderzocht ik deze vanuit het parlement. Zo werkte ik op een dossier rond internaten, waarbij kinderen onvoldoende beschermd zijn.' 

“Ik sta bekend als een politica met een opinie, maar ik ben altijd bereid om te luisteren naar de mening van anderen en in overleg te gaan met een open vizier.”

Een stem voor ondernemende mensen

Als CEO van het Leuvense directmailing-bedrijf MASTERmail staat Daniëlle Vanwesenbeeck met beide voeten in het bedrijfsleven. Doordat ze zelf de groeicurve heeft doorgemaakt van een start-up naar een scale-up, weet ze welke struikelblokken ondernemers tegenkomen en welke ondersteuning ze nodig hebben. Een bedrijf opstarten is spannend, maar een bedrijf uitbouwen tot een gezonde en innovatieve onderneming is een nog grotere uitdaging.

“In het parlement vertrok ik altijd vanuit mijn ervaringen in het bedrijfsleven. De politiek en de overheid kunnen veel leren van ondernemers op het vlak van strategie, wendbaarheid en flexibiliteit. Het kostenbewustzijn bv, dat zit er nog niet genoeg in bij de overheid.”

Vooruitgang stimuleren en toekomstgericht denken

De beleidslijnen die de overheid nu uittekent, zijn bepalend voor onze toekomst. Dit was en is nog steeds dé drijfveer voor Daniëlle Vanwesenbeeck om in de politiek een actieve rol op te nemen. Als gewezen Vlaams parlementslid deelt Daniëlle de visie van Open Vld om het ondernemerschap in ons land te stimuleren, te innoveren en meer flexibiliteit en mobiliteit te brengen in de arbeidsmarkt. De kmo’s en bedrijven zijn de motor van onze economie.

“In plaats van langs de kant toe te kijken, speel ik graag de match mee. Als politica wil ik steentjes kunnen verleggen en optimistisch naar de toekomst kijken.”


Meer weten over Daniëlle? Lees meer >>
Opinie & Pers? Lees meer >>

Foto: Copyright Vlaams Parlement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x