Persoonlijk

Gedreven. Ruimdenkend. Doelgericht. Realistisch. Direct. Optimistisch. Dat is waar Daniëlle Vanwesenbeeck als persoon en als politica voor staat. Met een nuchtere kijk op het leven combineert ze haar ervaring en expertise in de bedrijfswereld met een carrière in de politiek zonder daarbij haar energieke persoonlijkheid te verliezen.

 Regisseur van je eigen leven

Iedereen heeft kerntalenten en dat maakt onze maatschappij net zo boeiend. Daarom is het de persoonlijke missie van Daniëlle om een politiek kader te creëren waarin talent op een correcte manier ondersteund wordt. Wat zijn de bouwstenen? Onderwijs, diversiteit, flexibiliteit, innovatie, positief denken, doorzettingsvermogen en een gezonde portie zelfreflectie. Iedereen moet de ruimte krijgen om letterlijk en figuurlijk te kunnen ‘ondernemen’.

 “Als mama, partner, politica, vriendin en bedrijfsleider wil ik iedereen stimuleren en motiveren om het stuur van zijn of haar leven in handen te nemen. Dat wordt ongetwijfeld een boeiende reis.”

Vrouwelijk ondernemerschap

In 2012 won Daniëlle Vanwesenbeeck de Womed Award, de prijs voor vrouwelijke ondernemer van het jaar. Ze kreeg veel persaandacht en werd een veelgevraagd spreekster op zakelijke evenementen en symposia. Daniëlle is een voorvechtster van de Vlaamse kmo’s en trekt resoluut de kaart van het vrouwelijk ondernemerschap. Ze engageert zich in verschillende netwerken zoals Zonta en Artemis en zetelt in de raad van bestuur van de VOKA. Als columniste schrijft ze ook opiniestukken voor Trends, Knack en De Tijd. 

“Vrouwen en ondernemen. Vrouwen en topposities. Het blijft een precair onderwerp, maar ik ontmoet dagelijks vrouwen die fantastisch werk verrichten op alle niveaus.”

Vlaanderen in een groter perspectief

Als CEO van MASTERmail en Vlaams parlementslid vindt Daniëlle het belangrijk om het Vlaams denkpatroon over bescheiden en hardwerkende ondernemers in een ruimer perspectief te plaatsen. 'Door hard werken en je talenten juist te gebruiken, kan je grootse dingen realiseren. Er zijn echter ook mensen die hun dromen door omstandigheden niet kunnen realiseren. Door ziekte of mantelzorg bijvoorbeeld. Ook die mensen verdienen een perspectief.'

Daniëlle Vanwesenbeeck bleef na haar studententijd in Leuven maar woont sinds enkele jaren met haar gezin in Lubbeek, in hartje Vlaams-Brabant, waar ze hier en daar het lokale verenigingsleven mee ondersteunt. 

“Mijn sportschoenen aantrekken en dan gaan lopen in de natuur, dat is zo ontspannend. Maar ik kan ook ongelooflijk geïnspireerd worden door een bruisende grootstad als New York.” 


Politiek & Parlement. Lees meer >>
Opinie & Pers? Lees meer >>

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x